Inhoudsopgave

Trending op TikTok

TikTok, de oneindige bron van beauty hacks en trends, heeft weer een nieuwe parel voor ons in petto: rozemarijn water voor je haar. Video na video zien we gebruikers die het resultaat delen na een paar weken, een maand, twee maanden, en het moet gezegd worden – de resultaten zijn verbluffend. Van verbeterde glans tot minder haaruitval en verbeterde haargroei, de voordelen zijn talrijk.

@8mystiqueIk weet zeker dat t resultaat SHOCKING gaat zijn 😉 #fy #8mystique #rosemarywater #rozemarijnwater #hairhacks #hairgrowth♬ origineel geluid – Mystiqué 🤍

Hoe maak je Rozemarijn water voor je haar?

Het maken van rozemarijnwater voor je haar is heel eenvoudig. Hier is een stapsgewijze handleiding:

Ingrediënten:

  • Een handvol takjes rozemarijn (zelf te kweken of verkrijgbaar bij de lokale supermarkt)
  • Een grote pan met water (ongeveer 250ml per takje rozemarijn)

Bereidingswijze:

  1. Spoel de rozemarijntakjes grondig af onder koud water.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook.
  3. Voeg de rozemarijntakjes toe aan het kokende water.
  4. Laat de rozemarijn ongeveer 15 minuten in het water trekken.
  5. Laat het water afkoelen en zeef de rozemarijn eruit.
  6. Giet het rozemarijnwater in een flesje en bewaar het op een koele, donkere plek.
@amberpotRozemarijn water turorial 🌿 #hairgrowth #rosemarywater #rosemary #hairtok♬ baby slowed – ˚✧ lygea ⁺࿐˚・

Rozemarijn water gebruiken in je haar

Het gebruik is net zo simpel: Spray het bij je haaraanzet en laat het even intrekken, of masseer het in met een scalp brush. Je hoeft niet bang te zijn dat je ruikt alsof je net uit de keuken komt, want na het gebruik was je je haar weer. En dan, het mooiste van alles, zie je na een tijdje de positieve veranderingen in je haar.

Rozemarijn water bewaren

Bewaar je rozemarijn water in een glazen fles op een koele, donkere plek om de effectiviteit te behouden. Het is natuurlijk een zelfgemaakt mengsel zonder conserveringsmiddelen wat het lang houdbaar houdt. Daarom kun je zelfgemaakte rozemarijn water het beste binnen 4 weken opmaken, daarna kun je het beste weer een verse rozemarijn water maken.

Liever niet zelf aan de slag? Koop dan dit flesje rozemarijn water.

Rozemarijnwater of Olie Gebruiken Wat Is Het Verschil

Is Rozemarijn water goed voor je haar?

Rozemarijn water is in het algemeen veilig voor gebruik, maar er zijn een paar dingen om rekening mee te houden. Sommige mensen kunnen een allergische reactie hebben op rozemarijn. Ook, als het te vaak wordt gebruikt, kan het je haar uitdrogen. Zoals bij alle haarverzorgingsproducten, is het het beste om te beginnen met een kleine hoeveelheid om te zien hoe je haar reageert.

Zo simpel is het! Probeer rozemarijn water voor je haar en wordt deel van deze geweldige trend. En vergeet niet om ons je resultaten te laten zien – we kunnen niet wachten om ze te bekijken!

Rozemarijnwater of Olie Gebruiken, wat is het verschil?

Er kan wat verwarring zijn tussen rozemarijn water en rozemarijn olie. Terwijl rozemarijn olie wordt geëxtraheerd door distillatie en sterk geconcentreerd is, is rozemarijn water het resultaat van het infuseren van rozemarijn in water. Beide kunnen geweldige voordelen hebben voor je haar, maar rozemarijn water is milder en makkelijker in het dagelijkse gebruik.